Zašto kvalitetan okov

Zašto kvalitetan okov

Bitna stavka kod gradacije kvaliteta prozora jeste okov. Okovi treba da obezbede kvalitetno funkcionisanje prozora u smislu pravilnog naleganja krila i štoka i dobar spoj kad je prozor zatvoren. Još jedna od funkcija okova je obezbeđivanje sigurnosti prozora od provala.


MR PVC SISTEM u proizvodnji svojih prozora koristi okove renomiranog nemačkog proizvođača WINKHAUS.

Ovi okovi su već dugi niz godina prisutni na srpskom tržištu, sa obezbedjenom širokom mrežom distributera, pa se ne možete naći u situaciji da ne postoji rezervni deo ili nepoznavanje od strane stručnih lica u smislu popravke.

Winkhaus activPilot okov predstavlja novu generaciju okova prilagodjenu savremenim zahtevima stanovanja. Omogućava lako rukovanje, dobro dihtovanje prozora, mogućnost redovnog provetravanja i što je najbitnije protivprovalnu zaštitu.

Veoma je jednostavan za montažu, prilagodljiv na sve oblike prozora (lučne i prozore pod kosinom). Pogodan za zatvaranje gradjevinskih otvora veće visine sa nosivošću do 130 kg po krilu (zavisno od izgleda i namene elementa).

Ovaj inovativni sistem je napravljen od visoko kvalitetnog čelika sa osmougaonim protivprovalnim klinovima tzv.pečurkicama koje se podvlače pod prihvatnike prilikom bravljenja i time smanjuju mogućnost provale. Nadogradnjom osnovnog modela okova sa nekoliko dodatnih elemenata, kao i sa ručicama za zaključavanje prozora, zaštitom od bušenja i pamplex staklima, stepen sigurnosti prozora se može podići na nivo WK2.

Okov

 

Ovaj okov je funkcionalan-prilagodljiv različitim zahtevima na objektima. Dodavanjem elemenata osnovnom modelu activPilot okova možemo dobiti SELECT, COMFORT i CONTROL okov koji je moguće ugraditi na prozore odredjenih vrsta PVC profila.

Ako dizajn enterijera to zahteva, krila prozora se mogu napraviti sa skrivenim šarkama, umetnutim u samo krilo, nevidljivim sa spoljašnje strane čime se dobija elegantan izgled prozora. Ovde govorimo o activPilot SELECT okovu.

Okov

 

Okov
Ukoliko je prostorijama u kojima se postavlja PVC stolarija potrebno redovno provetravanje, a ne želite da prozori budu stalno otvoreni na kip, onda je idealno rešenje activPilot COMFORT okov. Ova nadogradnja osnovnog modela activPilot okova pruža stalnu ventilaciju kroz „skriveno otvaranje“, a pritom omogućava protivprovalnu zaštitu. Celim otvorom prozora obezbedjuje približno 6mm ventilacijskog prostora koji je sa spoljašnje strane nevidljiv. Može se postavljati na PVC profile koji poseduju treću-centralnu dihtung gumu. Ovaj sistem ne podržava kipno otvaranje.

 

Nadogradnjom activPilot okova sa CONTROL komponentama dobijamo integrisan nadzor prozora. On funkcioniše tako da specijanim signalima može automatizovati otvaranje i zatvaranje prozora, zaštititi od neovlašćenog pristupa ili provale povezivanjem sa alarmnim sistemima, omogućiti uštedu energije zatvaranjem prozora pri pokretanju grejanja…

Okov

Preuzmi dokument Preuzmite katalog WINKHAUS activPilot u pdf formatu