Ventilisane fasade

Ventilisane fasade odlikuje visok nivo izolacije spoljašnjih zidova objekta. Osnovna karakteristika panela ventilisanih fasada je dobra toplotna izolacija objekta zimi, kao i odlična zaštita od toplote leti. Postojanje slobodnog prostora-sloja vazduha izmedju spoljnjeg zida i fasadne obloge (minimum 2cm) doprinosi nesmetanoj cirkulaciju vazduha i odvodu vlage iz objekta.

ALUBOND i FUNDERMAX paneli su paneli čija izrada se izvodi po meri sa idealno ravnom površinom, velikim izborom boja, svojim estetskim karakteristikama, lakom montažom, funkcinalnošću I postojanošću su čest izbor arhitekata kada se rade ventilisane fasade ili kada žele da naglase jedan deo objekta. Fasade ne zahtevaju posebno održavanje i izuzetno su otporne na atmosferske uticaje. Ova vrsta fasada je vodootporna, dobro absorbuje vibracije. Otporna je na udarce i različite vrste industrijskog zagađenja.

BOND paneli predstavljaju visoko kvalitetno rešenje za moderne gradjevine. Odlikuje ih dugotrajnost. U zavisnosti od namene ovi paneli se izradjuju sa različitim ispunama ( polietilen ili vatrootporne ispune), u različitim debljinama (0,4-0,6mm sa PVDF premazom za spoljašnju upotrebu ili 0,2-0,3mm za unutrašnju upotrebu).

FUNDERMAX fasadne ploče proizvode se pod visokim pritiskom i na visokim temperaturama. Spoljni sloj duplo ojačan akrilnim PUR smolama pruža zaštitu od vremenskih uticaja. Otporan na vodu, rastvarače i hemikalije za čišćenje, neotrovan, ne zagađuje okolinu, ne bledi, ne oksidiše, može se reciklirati. Otporan na grafitne boje koji se mogu oprati izuzetno jakim deterdžentima a da to ne utiče na boju i nijansu panela. Dvostruki dekor ovog panela omogućava neograničene kreativne mogućnosti dizajnerima da postignu estetski privlačne rezultate.

Neke od naših radova možete pogledati ovde

Naši partneri