Aluminijumske fasade | Beograd

Aluminijumske fasade

Alu fasade polustrukturalna

Aluminijumske fasade se mogu podeliti u 2 grupe i to

  • aluminijumska strukturalna fasada koja daje utisak staklene površine iz cela i uglavnom je namenjena za visoke objekte i objekte koji imaju veilku površinu fasade,
  • aluminijumska polustrukturalna fasada je sistem fasadnog aluminijuma koji se takođe zatvara staklom, ali su između polja stakala manje ili više vidljivi aluminijumski profile tj. vertikale i horizontale konstrukcije.

Kod ovakvih tipova fasada se uglavnom preporučuje kvalitetnije staklo sa visokim stepenom toplotne izolacije kao što su niskemisiona stakla punjena argonom, stopsol ili parsol staklo koje sadrži reflektujuće efekte I to je uglavnom staklo u boji.

Alu fasade strukturalna

Ovakva rešenja za fasade su relativno skupa opcija i predstavljaju ekskluzivu. Međutim konačna ušteda se ostvaruje samom upotrebom objekta jer donosi značajne uštede energije koja se troši na grejanje i hlađenje. Sistem aluminijumske fasade gradi se postavljanjem horizontalnih i vertikalnih aluminjumskih profila koji se poopunjavaju odgovarajućim staklom. Kod strukturalnih fasada staklo se postavlja lepljenjem a kod polustrukturlnih putem aluminijumskih držača koji su vidljivi u minimalnoj meri. S obzirom da se ne može dobiti garancija na postojanost lepka za staklo češća je primena polustrukturalni fasada. Jedna od značanih karakteristika aluminijumskih fasada je otvaranje prozora oko horizontalne i vertikalne ose, ali i ka spolja. Ovakve fasade uglavnom krase velike poslovne i tržne centre i odlikuju moderni i urbani dizajn u arhitekturi.


m50 smartia alumil

U sistemu aluminijumskih fasada koristimo sistem M50 SMARTIA grčkog proizvođača ALUMIL. Njene karakteristike:

  • širina vertikalnih i horizontanih nosača 50 mm
  • visoka toplotna izolacija Uf= 1,0 W/m2K, koji ovaj sistem čini idealnim za sve klimatske uslove
  • različiti nosači prilagođeni svim opterećenjima vetra
  • raznolikost dizajna aluminijumskih pokolopaca koji nude mogućnost kreiranja različitih stilova
  • Stepen zaštite od provala WK3

Neke od naših radova možete pogledati ovde


Alu fasadeAluminijumske fasade

PVC stolarija

MR PVC SISTEM D.O.O. sa ponosom nudi 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.

Naši partneri