Aluminijumska stolarija | Beograd

 

Aluminijumska stolarija je proizvod koji je namenjen zastakljivanju velikih površina koje zahtevaju postojanost, čvrstinu, a s druge strane laganu konstrukciju. Elegancija je ono što odlikuje aluminijumsku stolariju i kada se odlučite za nju cena nije ono što treba da bude odlučujući faktor.

Aluminijum je sinonim za finu obradu, preciznost, ekskluzivnost i dobar ukus. Ovde možete birati sisteme s različitim mogućnostima, široku paletu boja i sofisticiranost koja će svakom objektu dati notu luksuza.


Alu stolarija

U izradi aluminijumske stolarije koristimo profile belgijskog proizvođača Aliplast.

Osnovna podela kod aluminijumske stolarije odnosi se na stolariju sa termičkim mostom tzv. termoprekidom i onu bez njega tzv. hladni aluminijum.

Aluminijumska stolarija sa termoprekidom je namenjena uglavnom za stanove i objekte koji zahtevaju termčku izolovanost.

Hladni aluminijum je namenjen za pregrade, unutrašnu stolariju ili za elemente gde termička izolovanost nije primarna funkcija već čvrstina i postojanost.

SISTEMI SA TERMOPREKIDOM

aliplast
Aliplast-Imperial

Aliplast ImperialAliplast Imperial je sistem sa termickim prekidom namenjen za izradu prozora, vrata i konstrukcija čiji su parametri u pogledu termičke izolacije i konstruktivne otpornosti visoki. Ovaj sistem je pogodan za sve estetski zahtevne projekte. Poseduje mogućnost implementacije u fasadne sisteme. Podrzava različite tipova stakljenja: od jednostrukog do termopaketa debljine 45mm. Termička izolacija Uf ide od 1,57 W/m2K.

Aliplast Imperial

Dodatna izolacija se može postići primenom specijalnih uložaka postavljenih izmedju termičkih pregrada i izmedju stakla (IP i+).

Aliplast Imperial
Aliplast Imperial

Aliplast Genesis 75

Aliplast Genesis 75 predstavlja moderan aluminijumski sistem za prozore i vrata. Velikim izborom tehničkih rešenja omogućava projektovanje konstrukcija sa visokim stepenom funkcionalnosti. Pogodan je kako za za stambene, tako i za poslovne, javne objekte.

Genesis 75 sistem koristi inovativne izolacione materijale, osim klasične centralne gume poseduje dodatne komponente koje omogućavaju odlično zaptivanje i sprečavaju prolaz vode i vazduha.
Kao i kod ostalih termički izolovanih Aliplast sistema dodatna termo izolacija se moze postići primenom specijalnih uložaka postavljenih izmedju termičkih pregrada i izmedju stakla (Genesis 75 i+). Sa ovim dodacima Uf termička vrednost iznosi od 0,84 W/m2K. I+ ne dolazi u osnovnoj varijanti Genesis 75, već predstavljaju dodatnu opremu.

Tahnicke karakteristike Aliplast Genesis 75
Aliplast Genesis 75

Aliplast Genesis 75
Aliplast Genesis 75
Aliplast Genesis 75 ima posebno dizajniran sistem ulaznih vrata sa skrivenim krilom-panelna vrata. Sistem panelnih vrata ima mogućnost postavljanja klasičnog praga, kao i automatskog praga (prag se automatski podiže i spušta zatvaranjem i otvaranjem vrata). I ovaj sistem ima mogućnost postavke i+ termičkih uložaka za dodatnu izolaciju (ne ulazi u osnovnu opremu).
Aliplast Genesis panel vrata 75

SISTEMI BEZ TERMIČKOG PREKIDA

aliplast
Aliplast Econoline

Aliplast Econoline je sistem namenjen za izradu vrata i prozora bez termičke izolacije. Omogućava lako projektovanje trajnih i funkcionalnih konstrukcija. Pogodan je za zatvaranje velikih površina kod novoizgradjenih objekata i kod restauracije starih. Sistem je kompatabilan sa drugim Aliplast sistemima.

Tahnicke karakteristike Aliplast Econoline


Naši partneri