Okov

Bitna stavka kod gradacije kvaliteta prozora jeste okov. Okovi treba da obezbede kvalitetno funkcionisanje prozora u smislu pravilnog naleganja krila i štoka i dobar spoj kad je prozor zatvoren. Još jedna od funkcija okova je obezbeđivanje sigurnosti prozora od provala.


Zašto kvalitetan okov?

MR PVC SISTEM u proizvodnji svojih prozora koristi okove renomiranih nemačkih proizvođača SIEGENIA AUBI i WINKHAUS.

Ovi okovi su već dugi niz godina prisutni na srpskom tržištu, sa obezbedjenom širokom mrežom distributera, pa se ne možete naći u situaciji da ne postoji rezervni deo ili nepoznavanje od strane stručnih lica u smislu popravke.

Siegenia Aubi okov je napravljen od nerđajućeg čelika, izrađen u silver boji. U osnovnoj postavci prozora koristi se okov sa mogućnošču kipovanja, sa centralnim zatvaračem pomoćnog krila kod dvokrilnih prozora, sa sigurnosnim prihvatnikom. Takav sistem okova omogućava lakše rukovanje. Sigurnost prozora može da se nadograđuje.

Okov

 

Preuzmi dokument Preuzmite katalog Siegenia titan u pdf formatu

Preuzmi dokument Preuzmite katalog Siegenia u pdf formatu

Preuzmi dokumentPogledajte sertifikat za ovaj proizvod


Winkhaus activPilot okov predstavlja novu generaciju okova prilagodjenu savremenim zahtevima stanovanja. Omogućava lako rukovanje, dobro dihtovanje prozora, mogućnost redovnog provetravanja i što je najbitnije protivprovalnu zaštitu.

Veoma je jednostavan za montažu, prilagodljiv na sve oblike prozora (lučne i prozore pod kosinom). Pogodan za zatvaranje gradjevinskih otvora veće visine sa nosivošću do 130 kg po krilu (zavisno od izgleda i namene elementa).

Ovaj inovativni sistem je napravljen od visoko kvalitetnog čelika sa osmougaonim protivprovalnim klinovima tzv.pečurkicama koje se podvlače pod prihvatnike prilikom bravljenja i time smanjuju mogućnost provale. Nadogradnjom osnovnog modela okova sa nekoliko dodatnih elemenata, kao i sa ručicama za zaključavanje prozora, zaštitom od bušenja i pamplex staklima, stepen sigurnosti prozora se može podići na nivo WK2.

Okov

 

Ovaj okov je funkcionalan-prilagodljiv različitim zahtevima na objektima. Dodavanjem elemenata osnovnom modelu activPilot okova možemo dobiti SELECT, COMFORT i CONTROL okov koji je moguće ugraditi na prozore odredjenih vrsta PVC profila.

Ako dizajn enterijera to zahteva, krila prozora se mogu napraviti sa skrivenim šarkama, umetnutim u samo krilo, nevidljivim sa spoljašnje strane čime se dobija elegantan izgled prozora. Ovde govorimo o activPilot SELECT okovu.

Okov

 

Okov
Ukoliko je prostorijama u kojima se postavlja PVC stolarija potrebno redovno provetravanje, a ne želite da prozori budu stalno otvoreni na kip, onda je idealno rešenje activPilot COMFORT okov. Ova nadogradnja osnovnog modela activPilot okova pruža stalnu ventilaciju kroz „skriveno otvaranje“, a pritom omogućava protivprovalnu zaštitu. Celim otvorom prozora obezbedjuje približno 6mm ventilacijskog prostora koji je sa spoljašnje strane nevidljiv. Može se postavljati na PVC profile koji poseduju treću-centralnu dihtung gumu. Ovaj sistem ne podržava kipno otvaranje.

 

Nadogradnjom activPilot okova sa CONTROL komponentama dobijamo integrisan nadzor prozora. On funkcioniše tako da specijanim signalima može automatizovati otvaranje i zatvaranje prozora, zaštititi od neovlašćenog pristupa ili provale povezivanjem sa alarmnim sistemima, omogućiti uštedu energije zatvaranjem prozora pri pokretanju grejanja…

Okov

Preuzmi dokument Preuzmite katalog WINKHAUS activPilot u pdf formatu

PVC stolarija

MR PVC SISTEM D.O.O. sa ponosom nudi 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.

Naši partneri