Daske i okapnice | Beograd

Daske i okapnice

U prateći program i opremu prozora ulaze i daske i okapnice. Okapnica je tzv. spoljni sims čija je funkcija odbrana prozora od uticaja kiše. One se mogu izrađivati od ekstrudiranog plastificiranog aluminijuma i savijena je pod određenim uglom da bi se voda slivala niz nju. Okapnica je element koji je neophodan radi funkcionalnosti prozora ukliko ne postoji neki drugi sistem zaštite od spoljnjeg uticaja vode (kao što su betonski izliveni simsovi, opšivka limom, mermerom i sl.
alu okapnice
Daske i okapnice
Daske i okapnice
Daska je prateći deo prozora koji uglavnom ima dekorativnu funkciju, stavlja se sa unutrašnje strane prozora. Izradjuje se od PVC-a ili mermera. Može biti različitih dubina u zavisnosti od dubine zida i linije montaže. Najčešće služi zaštiti zida i njegovih ivica i na njoj se mogu držati različiti predmeti (cveće i sl.), nije preporučljivo da se kvasi odnosno da bude dugo pod uticajem vode.

PVC stolarija

MR PVC SISTEM D.O.O. sa ponosom nudi 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.

Naši partneri