Komarnici | Beograd

Komarnici

KomarniciKomarnici spadaju u prateću opremu prozora i najkomfornije je planirati njihovu postavku zajedno sa prozorima. Postoji nekoliko vrsta komarnika i u zavisnosti od njegovog položaja i od potreba kupca opredeljujemo se za odgovarajući.
Fiksni komarnici praktično predstavljaju mrežu umetnutu u aluminijumski ram koja se fiksira na štok prozora i više nema mogućnosti pomeranja. Ovo se uglavnom preporučuje ko malih otvora ili onih koji se ređe koriste za transfer predmeta kroz taj otvor. Ovo komarnici predstavaljaju najjeftiniju varijantu.

Rolo komarniciRolo komarnici se mogu razlikovati po tome da li se montiraju sa prozorom koji ima roletnu ili na onaj koji roletnu nema. Kod prozora sa roletnom najkomfornije rešenje je ono kada kutija roletne može da primi i komarnik te on klizi po istoj vođici gde i roletna i integrisan je u nju. Ove vrste komarnika se mogu montirati isključivo zajedno sa prozorom i roletnom, naknadna ugradnja nije preporučljia. Kod prozora bez roletne rolo komarnici se mogu montirati samostalno i poseduju sopstvenu aluminijumsku kutiju I vođice. Oni se mogu montirati I nakon montaže prozora. Radi dugotrajnosti rolo komarnika neophodno ih je držati u položaju otvoreno zimi i neophodno je njihovo zatvarnje prilikom promaje i jakog vetra.

 

Plisse komarniciPlisse komarnici predstavljaju klizne komarnike koji se lako otvaraju smicanjem u stranu kao harmonika. U položaju otvoreno mrežica je skupljena u sopstvenu aluminijumsku kutiju i na taj način se čuva od spoljašnjeg uticaja zimi. Pogodni su za veće otvore. Mogu se postavljati na ulazna vrata, prozore i balkonska vrata.

 

PVC stolarija

MR PVC SISTEM D.O.O. sa ponosom nudi 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.

Naši partneri