Proizvodnja PVC Prozora

Proizvodnja PVC Prozora

Pvc prozori su postali vodeći elementi u građevinarstvu kada je u pitanju zamena stolarije.
Ove proizvode karakterišu:

  • lako održavanje
  • povoljna cena
  • i što je najbitnije dobra termoizolacija

Mogu se proizvoditi po narudžbini i želji kupca. Naši proizvodni kapaciteti mogu zadovljiti najširi krug korisnika te tako možemo proizvesti jednokrilni, dvokrilni, trokrilni, lučni prozor kao i prozore različitih oblika koji će zadovoljiti sve zahteve. Postoje različita rešenja I načini otvaranja: obrtno, obrtno-kipno, klizno ili bez ikakvog otvaranja.

Pvc prozori obezbeđuju odlično dihtovanje te se usled toga može pojaviti problem kondenzacije u prostorijama koje se ne luftiraju redovno, što se mora naglasiti kupcima pre samog instaliranja prozora.

Posebna prednost ovih materijala je da značajno utiču na poboljšanje energetske efikasnosti objekta što se još može i dodatno poboljšati instaliranjem različitih vrsta stakala koja povećavaju termoizolaciju. Najčešće se preporučuju stakla sa niskoemisionim filmom (LOW.E) ili troslojna stakla.

Pvc prozori imaju povoljne cene u odnosu na period od pre 15-ak godina kada su se pojavili u Srbiji, a i značajno su jeftiniji u odnosu na cene u Evropi.

Održavanje pvc prozora podrazumeva samo održavanje redovne higijene i ne zahteva nikakva farbanja ili druge radnje.

Cene pvc prozora imaju širok dijapazon u zavisnosti od kvaliteta profila, okova, stakla, samog kvaliteta izrade i poštovanja svih normi za proizvodnju istog. Cene ne mogu biti univerzalne po kvadratnom metru jer struktura same pvc konstrukcije može biti različita: fiksni, jednokrilni, dvokrilni prozor, različiti sistemi profila, upotrebljena stakla itd. PVC prozori predstavljaju kapitalnu investiciju za jedan kućni budžet I od njih se očekuje da višestruko isplate njihovu nabavnu vrednost kao I da predstavljaju dugotrajno rešenje.

 


Pogledajte video zapis kako nastaje pvc prozor.