Savršen pogled kroz PVC prozor

BLOG

Savršen pogled kroz PVC prozor

Savršen pogled kroz PVC prozor

Za PVC prozore sa sigurnošću možemo reći da su spojili umetnost i nauku. I dok arhitekte, dajući mašti na volju, spajaju nespojive oblike i boje, naučnici tragaju kako što kvalitetnije iskoristiti svetlost. Ali i unaprediti sam proizvod kako bi se energetski gubici sveli na minimum što za posledicu ima očuvanje ograničenih prirodnih resursa i smanjenje zagađenja životne sredine.

Odavno je poznato da je svetlost injekcija života, pokretač i čuvar zdravlja. I odmah se nameće pitanje kako na što bolji način iskoristiti svetlost u prostoru. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je prozor ključni element koji omogućava prostoru osvetljenost, a ujedno i solarnu energiju onda je jasno zašto je baš PVC prozor idealan izbor.

PVC prozori štede energiju

Bilo da se na postojećem objektu menjaju stari, dotrajali prozori ili da se gradi novi objekat, PVC prozor je savršeno rešenje. Činjenice otkrivaju da je prozor sa jednim staklom koji je korišćen do kraja sedamdesetih godina XX veka imao prosečan U-faktor 5,48. Prozori ugrađivani '80-tih godina i do polovine '90-tih imaju prosečan U-faktor 2,88, a današnji prozori 1,5.

Surove brojke pokazuju da je sa ugradnjom PVC prozora ušteda po prozorskoj jedinici za grejanje takva da nema smisla unapređivati sistem grejanja bez prethodne zamene prozora.

Kako poboljšati kvalitet života?

Pa tako što ćete pustiti svetlost u dom ili poslovni prostor. Na taj način koristimo prirodno svetlo i unapređujemo kvalitet života. Svetlost:

  • stimuliše biološke ritmove
  • pozitivno utiče na zdravlje, posebno u borbi sa depresijom
  • prostoru daje širinu, čini ga vizuelno prostranijim
  • smanjuje potrošnju energenata u procesu zagrevanja i hlađenja ukoliko se koristi i kontroliše kvalitetno
  • učvršćuje našu vezu sa prirodom, posebno ukoliko su ugrađeni veliki PVC prozori okrenuti ka parku, drveću, šumi.

Ugradnjom PVC prozora sa velikom staklenom površinom, suprotno ustaljenom mišljenju, štedi se energija bez gubitka zvučne izolacije. Kvalitetan PVC profil u kombinaciji sa kvalitetnim izolacionim staklom, koje čini čak 75% ukupne površine prozora, krajnjem korisniku se isporučuje kao proveren izolacioni građevinski element. 

Izolacija i estetika

Pojam izolacije se različito tumači u zavisnosti od oblasti gde se objekat nalazi. I dok u hladnim oblastima treba povećati broj prozora i njihovu površinu ka južnoj strani, u toplim predelima orjentacija treba da bude ka severnoj strani sveta čime se postiže ušteda u potrošnji električne energije u postupku hlađenja.

I mnogo puta do sada je naglašeno da nijedna investicija nije u potpunosti isplativa kao ugradnja nove PVC stolarije. Različiti oblici i boje, kao i načini otvaranja oplemeniće vaš životni i radni prostor, a velike staklene površine će vam podariti osećaj kao da živite u prirodi obasjani izvorom života - svetlošću.

 

Srodne teme (ključne reči)

Komentara (0)

Nema komentara. Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Želite da komentarišite ovaj blog?

PVC stolarija

Nemačka kompanija INOUTIC – pionir u ekstrudiranju PVC profila koja to radi još od davne 1956. godine i MR PVC SISTEM D.O.O. – 100% srpsko preduzeće sa 14 godina iskustva u proizvodnji PVC prozora i vrata od PVC sistema INOUTIC sa ponosom nude 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.
PVC NEMAČKI SISTEMI IZ INOUTIC PORODICE PROFILA


Naši partneri