Staklo

Staklo

Staklo je element u izradi prozora koji zauzima najveću površinu i samim tim ima najveći uticaj na toplotnu i zvučnu izolaciju stolarije.

U proizvodnji naše stolarije koristimo AGC staklo poreklom iz Evropske Unije. U odabiru stakala možete birati sledeće opcije:

- Običan Termopan 4+16+4 (za pvc) ili 4+12+4 (za aluminijum). Ovo predstavlja polaznu tačku u fomiranju cene prozora kao i energetske i zvučne efikanosti. Obično staklo obezbeđuje potpunu prozirnost. U opcijama običnog stakla u smislu termo i zvučne izolovanosti podvode se i različta dezenirana stakla griz, delta, peskirno, fluteks itd. koja se obično stavljaju na kupatila, svetlarnike ili na mesta gde ne želimo potpunu prozirnost. (u prilogu se nalaze sve performanse ovog paketa stakla)

- Sledeći nivo u poboljšanju termo efikasnosti stakla pa samim tim i prozora je ugradnja stakala sa zaštitnim tzv. niskoemisionim filmom, koji predstavlja premaz srebra preko površine stakla i koji omogućava odbijanje spoljašnjeg uticaja da prodre unutra, bez obzira da li je u pitanju toplota ili hladnoća. Kod niskoemisionih premaza razlikujemo tvrdi film (tzv. 4 Season) i meki film. Naša firma zbog karakteristike mašine za pranja stakla koristi isključivo niskemisioni premaz sa tvrdim filmom koji je postojaniji, dugotrajniji i otporniji. Stakla sa niskoemisonim premazom u termpanu po pravilu su uvek punjena argonom (plemenitim gasom koji poboljšava toplotnu izolaciju). Ova stakla imaju odsjaj plavičaste boje i nisu u potpunosti prozirna kao obično float staklo (u prilogu se nalaze sve performanse ovog paketa stakla sa tvrdim filmom).

- Ukoliko želimo sledeći stepen poboljšanja toplotne a ovde i zvučne efikasnosti prozora preporučujemo ugradnju troslojnih stakla gde se u paketu termopana nalaze 3 sloja stakla od 4 mm a između odgovarajuća lajsna. Dodatna efikasnost se postiže ugrađivanjem jednog sloja niskoemisonog stakla i punjenjem celog paketa argonom (u prilogu se nalaze sve performanse ovih paketa stakala).

- Pored stakala koja zahtevaju poboljšanje energetske efikasnosti postoje stakla koja treba da doprinesu estetici objekta (stopsol u različitim bojama, parsol, bojeno itd.) kao i ona koja doprinose sigurnosti istih (pamplex staklo, kaljeno staklo, pancir itd).

Preuzmite dokumente u pdf formatu

Preuzmi dokument - Niskoemisiono stako 4+12+4 Preuzmite katalog Niskoemisiono stako 4+12+4 u pdf formatu

Preuzmi dokument Preuzmite katalog Karakteristke stakla 4+12+4 u pdf formatu

Preuzmi dokument - Niskoemisiono stako 4+16+4 Preuzmite katalog Niskoemisiono stako 4+16+4 u pdf formatu

Preuzmi dokument Preuzmite katalog Karakteristke stakla 4+16+4 u pdf formatu

Preuzmi dokument - Stopsol Preuzmite katalog Stopsol u pdf formatu


Pogledajte slike različitih vrsta stakala

Običan float
Običan float
Niskoemisiono
Niskoemisiono
Stopsol bronza staklo
Stopsol bronza
Peskirno staklo
Peskirno
Industrijska delta
Industrijska delta
Griz staklo
Griz
Fluteks
Fluteks
Crna perla
Crna perla


PVC stolarija

Nemačka kompanija INOUTIC – pionir u ekstrudiranju PVC profila koja to radi još od davne 1956. godine i MR PVC SISTEM D.O.O. – 100% srpsko preduzeće sa 14 godina iskustva u proizvodnji PVC prozora i vrata od PVC sistema INOUTIC sa ponosom nude 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.
PVC NEMAČKI SISTEMI IZ INOUTIC PORODICE PROFILA


Naši partneri