Kako se informisati o ceni PVC STOLARIJE

Kako se informisati o ceni PVC STOLARIJE

Ukoliko planirate da staru stolariju zamenite novom PVC stolarijom, a niste sigurni kako najlakse dobiti informaciju o ceni, u tekstu ispod ćemo vam dati par korisnih saveta.

Potrebni su metar, papir i olovka.

1. Premeriti sirinu i visinu starog prozora. Mera se uzima od ivice do ivice zida.

2. Po izgledu prozora treba utvrditi da li se radi o jednokrilnom, dvokrilnom ili trokrilnom prozoru. Jednokrilni prozori se uglavnom izradjuju u sirinama do 100cm, dvokrilni 100-150cm, dok se za širine preko 170cm preporucuje dvokrilni prozor sa fiksnom preckom izmedju krila (oba krila imaju ručice). Otvori mogu biti i fiksni, neotvorivi.

vrste prozora otvaranje

3. Kada je osnovna dimenzija prozora definisana, potrebno je utvrditi koju dodatnu opremu sadrži stolarija. Najcešće su to roletne, komarnici, okapnice, podprozorske daske…

alu i pvc stolarija

– Roletne: Ukoliko iznad postojeće stolarije postoji drvena kutija, u pitanju je unutrašnja kutija roletne. Mere za PVC prozor je potrebno uzeti bez kutije roletne i naglasiti da se na visinu dodaje roletna. Stare kutije roletne su u dimenzijama 30-35cm, dok nove kutije na PVC prozorima imaju visinu 20cm. Prostor od 10-15cm iznad nove kutije roletne, nakon montaže, je potrebno zatvoriti molerskim radovima.

Ukoliko na prozoru nema mesta za unutrasnju kutiju roletne,moze se postaviti spoljašnja kutija roletne (ugradjuje se sa spoljašnje strane na štok).

– Komarnici: Postoje različite vrste komarnika: rolo, plisse, fiksni… Ako se na prozor postavlja roletna, komarnici mogu da se montiraju u prostor (vodjicu) izmedju roletne i prozora.

-Podprozorske daske i okapnice se postavljaju sa unutrasnje, odnosno sa spoljasnje strane PVC stolarije. Daske su PVC i idu sa unutrasnje strane, dok su okapnice aluminijumske i postavljaju se sa spoljašnje strane prozora.

4. Kada su dimenzije popisane, sledeći korak je odabir profila i stakla. Ove informacije su dostupne na stranici https://www.mrpvcsistem.rs/pvc-stolarija/ .

5. Dimenzije stolarije se mogu dostaviti u pisanoj formi putem e-maila ili kontakt formulara na nasoj stranici https://www.mrpvcsistem.rs/kontakt/ . Takodje, informacije o cenama se mogu dobiti putem telefona. Naše stručno osoblje će na osnovu poslatog zahteva odgovoriti u sto kraćem roku.

Primer upita za PVC stolariju

Primer upita za PVC stolariju