PVC stolarija – ekonomična, bezbedna i komforna

PVC stolarija – ekonomična, bezbedna i komforna

PVC profil kao merilo kvaliteta

PVC stolarija se proizvodi zavarivanjem PVC profila po unapred definisanim dimenzijama i oblicima. Što znači da profil od kog se izrađuje PVC stolarija mora biti izuzetnog kvaliteta. PVC profili se dobijaju procesom ekstruzije u toku kog se termoplastični prah pretvara u neprekidni proizvod. PVC profili se najčešće seku na šipke dužine 6m pre dalje prerade.

Kod estrudiranog profila vrši se ispitivanje fizičkih osobina na godišnjem nivou kao što su testovi veštačkog starenja za postojanost boje ili modul elastičnosti, a neki se rade dnevno ili sedmično poput: boja ili dimenzija profila.

Veoma je važno prilikom odabira proizvođača PVC profila odlučiti se za renomiranog svetskog proizvođača, poput Inoutic profila za koji ste sigurni da je kvalitetno proizveden, ali i da su osim strogo kontrolisanog procesa proizvodnje sa ciljem dobijanja proizvoda izuzetnog kvaliteta, urađena i sva neophodna ispitivanja fizičkih osobina, kao i trajnosti.

Samo kvalitetan PVC profil je preduslov i za proizvodnju kvalitetne PVC stolarije!  

PVC prozori, PVC vrata i energetska efikasnost

Benefite od zamene stare stolarije novim PVC prozorima i vratima možete videti jedino ukoliko je:

  • kao sirovina korišćen kvalitetan PVC profil,
  • firma koja proizvodi PVC stolariju koristila jednako kvalitetne okove (poput Siegenia okova) i stakla,
  • ugradnja urađena pravilno.

Nijed od navedenih segmenata ne sme da zataji ukoliko želite da vidite kao konačan rezultat manji utrošak energenata za grejanje i električne energije za hlađenje, ali i da učestvujete u očuvanju neoobnovljivih izvora energije i smanjenju emisije uglen-dioksida.

PVC stolarija proizvedena na ovaj način omogućava visok stepen energetske efikasnosti i dobro dihtovanje što dovodi do uštede energije.

Kada se radi o novim zgradama veoma važno je napomenuti da su sve aktuelniji samoodrživi objekti koji su u mogućnosti da proizvedu dovoljnu količinu energije pomoću energije Sunca, vode ili vetra koja je dovoljna za normalno funkcionisanje domaćinstva. Početni troškovi obezbeđivanja svih neophodnih elemenata za ovakve građevine su nešto veći, ali dugoročno benefiti su nemerljivi. Mora se naglasiti da je PVC stolarija sastavni deo ove vrste gradnje.

PVC stolarija u funkciji estetike

Sa sigurnošću možemo reći da su i najzahtevniji kupci odahnuli sa pojavom PVC stolarije na tržištu. Veliki izbor boja i oblika može oplemeniti svaki prostor. Ugradnjom novih prozora i vrata osim ispunjavanja njihove osnovne funkcije u vidu zaštite, obezbeđivanja dovoljno svetlosti i energetske barijere, prostor se ulepšava. Brojne kombinacije fiksnih i pokretnih delova prozora, zatim načina njihovih otvaranja ili vrata sa panelom, polupanelom, prečkama, staklom su zadovoljive i najmaštovitije građevince, arhitekte i enterijeriste.

Sve zahtevniji kupci, surovo tržište i izražena konkurencija je dovela do toga da samo kvalitetni i konkurentni proizvodi mogu naći masovnu primenu, a PVC stolarija je odnela apsolutnu pobedu u pogledu odnosa kvalitet – cena. Dovoljno je da pogledate oko sebe i sa sigurnošću možemo reći da kada vidite lep prozor ili vrata velika verovatnoća je da se radi o PVC stolariji.

Odlučili ste se da zamenite dotrajalu stolariju

Uvek birajte firmu sa dugogodišnjim iskustvom koja je registrovana, ima stalno zaposlene radnike i u proizvodnji koristi kvalitetan PVC profil, okov i staklo. Oni sebi sigurno neće dozvoliti da kvalitetan PVC prozor i vrata ugrade na nekvalitetan način, a to će vam potvrditi dugogodišnjom garancijom jer oni su sigurni u svoj proizvod i rad.