Zašto je PVC stolarija najprodavanija?

Zašto je PVC stolarija najprodavanija?

PVC stolarija

Sa masovnom zamenom dotrajale stolarije se počelo u godinama kada je imperativ postala ušteda energije, odnosno smanjenje iznosa na računima. Kao idealno rešenje za novu stolariju se sa svojim izuzetnim karakteristikama  nametnula pvc stolarija. Kao idealan građevinski element uspešno je ispunila sve što se od nje očekivalo. Tržište je osvojio proizvod sa:

  • konkurentnom cenom,
  • odličnom zvučnom i toplotnom izolacijom,
  • mogućnošću izbora oblika i boje,
  • i izuzetno lakim održavanjem.

Ugrađivanjem pvc stolarije objekti su postali energetski efikasni, gubici energije su svedeni na minimum, a računi za električnu energiju, grejanje i gorivo su smanjeni čime je omogućeno preusmeravanje ušteđenog novca na zadovoljavanje drugih životnih potreba.

Energetska efikasnost

U savremenim uslovima se teži ka uštedi energije koja se troši na grejanje i na hlađenje. Jedan od razloga za to je ekološki faktor ali najviše ekonomski. Svako rasipanje energije predstavlja bespotrebno rasipanje novca koje u uslovima ekonomske krize nikome ne ide u prilog. Da bi se uskladile mogućnosti i potrebe stanovništva u skladu sa finansijskom situacijom pvc stolarija se nametnula kao optimalno rešenje, jer predstavlja najjeftiniju opciju koja rešava skupi problem.

Od svih materijala od kojih se izrađuje stolarija PVC je najjeftiniji,  a obezbeđuje najbolju energetsku uštedu tako da je ona lakše dostupna i stanovništvu sa nižim životnim standardom. Za one koji  imaju dodatne prohteve u smislu estetike, termoizolacije, zvučne izolacije, funkcionalnih mogućnosti i dr. kod pvc stolarije postoji mnoštvo različitih sistema koji mogu da zadovolje i izađu u susret svim tim zahtevima. Država kao i banke su podpomogle tražnju ovog proizvoda davanjem subvencionisanih i povoljnih kredita namenjenih za uštedu energije.

Te usled svega navedenog proizilazi da je pvc stolarija proizvod koji je dostupan stanovništvu sa različitim ekonomskim mogućnostima i koji zadovoljava potrebe i želje različitih prohteva.

Zašto je važno štedeti energiju?

Ograničenost prirodnih resursa nameće stalnu potrebu za pronalaženje alternativnih energetskih izvora, a sve skuplji energenti su doveli do potrebe unapređenja energetske efikasnosti. Danas ceo svet teži nultim energetskim obejktima, odnosno objektima bez energetskih gubitaka. U celu trku se  umešala i pvc stolarija koja svojom cenom i osobinama ispunjava  sve što se očekuje od građevinskih elemenata kroz koje se ostvaruje najveća ušteda.