PVC stolarija

PVC stolarija

PVC  je u poslednjih 10-ak godina postao  vodeći u kada su u pitanju materijali za izradu stolarije. Kao prednosti ovog materijala se navode:

  • Niska cena
  • Dobra termoizolacija
  • Lako održavanje
  • Dugotrajnost

Dugo se postavljalo pitanje o štetnom uticaju PVC-a i njegovoj ekološkoj nepodobnosti, te je stoga u Evropskoj uniji uveden zeleni standard sa posebnom oznakom koja potvrdjuje odsustvo olova u PVC materijalima od kojih se prave profili za stolariju. Iz ovog razloga je bitno koji profil birate za izradu vaše stolarije. U proizvodnji PVC profila INOUTIC se koriste samo bezolovni stabilizatori.

INOUTIC profili se izrađuju pod ovim standardom i sama kompanija je posvećena održanju eko svesti i zaštiti životne sredine. Po studiji koja je sprovedena 2005. godine na Politehničkom univerzitetu u Barseloni PVC prozor od naših profila sa standardnim duplim staklom 4+16+4 dovodi do uštede energije do 30% u odnosu na drvene prozore i hladni alumijum i ima najnižu emisiju CO2. PVC prozori mogu da dožive i životni vek preko 50 godina.

Za okivanje koristimo nemački okov SIEGENIA koji je sertifikovan sa standardom ISO9001:2000.

Staklo koje se koristi u standardnom paketu je termopan 4+16+4 koje daje termoizolaciju  1,4 K i zvučnu izolovanost od 30Db.

Ukoliko pravite analizu troškova i koristi koje dobijate ugradnjom onda PVC stolarija nema konkurenciju. Naši prozori  vam omogućavaju najoptimalniju kombinaciju troškova, tj. ulaganja i kvaliteta proizvoda.