PVC vrata po meri

PVC vrata po meri

PVC vrata po meri korisnika

Cenu ulaznih vrata koja se rade po meri je nezahvalno davati ad hoc,  zato je neophodno par informacija koje će pomoći da odredimo njihovu približnu cenu koja odgovara vašim željama. Postoji mnogo različitih modela, opcija i varijacija kod ulaznih vrata tako da je dijapazon cena širok. Sledeći faktori ih određuju. PVC vrata se izrađuju po zahtevanim dimenzijama i ona po strukturi mogu biti:

  • jednokrilna,
  • dvokrilna ili
  • sa više krila.

Struktura  vrata koja se rade sa tri ili više krila mogu biti ili dvokrilna+jednokrilna, dvokrilna sa fiksnim elementom, harmonika vrata itd.

Osnovna postavka PVC vrata podrazumeva široko krilo (105mm) sa ojačanjem od 2mm, aluminijumski prag sa termoprekidom (visina praga 2cmm), tri velike šarke (nosivost 300 kg) i petozatvornu bravu sa cilindrom (3 ključa). Petozatvorna brava ima sigurnosno zaključavanje potezom ručice na gore bez ključa (pogodno ukoliko su u kući mala deca koja žele da otvaraju vrata) pa potom potvrda zaključavanja ključem. U krilu vrata u donjoj zoni se stavlja dihtung guma koja pri zatvaranju naleže na gumu praga i poboljšava njihovo dihtovanje.

Glavne razlike u cenama ulaznih vrata zavise od modela tj. Izabranog izgleda. Svaka ulazna vrata su lična karta jedne kuće ili stana. Kroz njih vaš ukus i stil dolazi do izražaja, jer prozori su manje više isti kod svih. Neograničen je broj različitih modela i oni mogu da budu opredeljeni izgledom nekog ukrasnog panela iz kataloga ili pak mogu se napraviti kombinacijom pečki u krilima, različitom bojom stakla, lajsnama u staklima ili na staklima itd.

Na našem tržištu postoji veliki izbor ukrasnih panela i dobavljača koji ih distribuiraju. Ti ukrasni paneli se umeću u krilo i celim vratima daju konačan izgled. Ukrasni panel je taj koji diktira cenu vrata.

Medjutim ukoliko su vaša vrata izložena suncu veći deo dana PVC nije najbolje rešenje, u tim slučajevima se preporučuju aluminjumska vrata zbog postojanosti materijala i zahteva čvrstine na velikim površinama.