PVC stolarija

BLOG

PVC stolarija

PVC stolarija

PVC  je u poslednjih 10-ak godina postao  vodeći u kada su u pitanju materijali za izradu stolarije. Kao prednosti ovog materijala se navode:

 • Niska cena
 • Dobra termoizolacija
 • Lako održavanje
 • Dugotrajnost

Dugo se postavljalo pitanje o štetnom uticaju PVC-a i njegovoj ekološkoj nepodobnosti, te je stoga u Evropskoj uniji uveden zeleni standard sa posebnom oznakom koja potvrdjuje odsustvo olova u PVC materijalima od kojih se prave profili za stolariju. Iz ovog razloga je bitno koji profil birate za izradu vaše stolarije. U proizvodnji PVC profila INOUTIC se koriste samo bezolovni stabilizatori.

INOUTIC profili se izrađuju pod ovim standardom i sama kompanija je posvećena održanju eko svesti i zaštiti životne sredine. Po studiji koja je sprovedena 2005. godine na Politehničkom univerzitetu u Barseloni PVC prozor od naših profila sa standardnim duplim staklom 4+16+4 dovodi do uštede energije do 30% u odnosu na drvene prozore i hladni alumijum i ima najnižu emisiju CO2. PVC prozori mogu da dožive i životni vek preko 50 godina.

Za okivanje koristimo nemački okov SIEGENIA koji je sertifikovan sa standardom ISO9001:2000.

Staklo koje se koristi u standardnom paketu je termopan 4+16+4 koje daje termoizolaciju  1,4 K i zvučnu izolovanost od 30Db.

Ukoliko pravite analizu troškova i koristi koje dobijate ugradnjom onda PVC stolarija nema konkurenciju. Naši prozori  vam omogućavaju najoptimalniju kombinaciju troškova, tj. ulaganja i kvaliteta proizvoda.

Srodne teme (ključne reči)

Komentara (1)

 • Komentari korisnika na PVC i ALU stolariju
  Bravar

  Neverovatna je činjenica da ne mali broj stanova i kuća, kako u većim gradovima tako i u manjim mestima još uvek ima dotrajalu drvenu stolariju. I decenijama se rasipa energija zbog toplotnih gubitaka i to jednostavno nikoga u ovoj državi nije briga. Pvc stolarija mora biti državni projekat. Subvencije i povoljni krediti moraju biti jedan od prioriteta da bi celo društvo racionalnije trošilo energetske resurse kojih nema već ih uvozi. I zato ne treba komplikovanija matematika od linearne da bi se to prepoznalo.

  26/May/2017

Želite da komentarišite ovaj blog?

PVC stolarija

MR PVC SISTEM D.O.O. sa ponosom nudi 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.


Naši partneri