Roletne | Beograd

Roletne

Roletne Protex

Roletna je prateći element prozora koji može ići uz prozor, ali se ne podrazumeva tako da pri naručivanju prozora ili informisanja o njegovoj ceni neopodno je naglasiti da li prozor ima roletnu ili ne.

Osnovna podela roletni je na roletne sa unutrašnjom kutijom i na roletne sa spoljnom kutijom.

Unutrašnja kutija ulazi u visinu otvora i montira se na štok prozora, što znači da ukoliko je vaš otvor visine 160 cm od toga prozor će zauzeti visinu od 140 cm a ostalih 20 cm kutija roletne. Savremene unutrašnje kutije uglavnom imaju visinu od 20 cm. Roletna sa unutrašnjom kutijom se uglavnom preporučuje kao primarni izbor zbog svoje postojanosti, čvrstine, boljeg kvaliteta, boljeg teničkog rešenja i boljeg naleganja na prozor. Ova kategorija postavlja se kod visokih otvora koji mnogo ne smanjuju visinu prozora i ne zauzimaju mu svetlu površinu ili kod starih otvora kod kojih e već postojala unutrašnja kutija a koja se obično nalazila pod betonskim zubom.

U ovom slučaju (betonskog zuba) najverovatnije će ostati nepopunjen prostor od 10-ak cm jer su stare kutije roletna obično bile u visini od 30 cm. U izradi unutrašnjih roletni naša firma koristi isključivo originalnu sistemsku roletni nemačkog proizvođača INOUTIC sa aluminijumskom ispunom punjenom poliuretanom. Sistemska roletna predstavlja idealno rešenje jer spoj između roletne i štoka se izvodi odgovarajućim adapterom bez potrebe nalivanja silikona ili šrafljenja te ne može doći do produvavanja ili zamora materijala. S obzirom das u profile i kutije roletne napravljeni od istog materijala ne može doći ni do razlike u boji vremenom. Kutija je izolovana neoporom te se time obezbeđuje dobra termoizolacija. Takođe ova kutija nudi mogućnost i ugradnje integrisanog komarnika koji koristi istu vodjicu i predstavlja veoma elegantno rešenje. (preuzmite katalog)

Spoljne roletne

Spoljna kutija roletne predstavlja nužno rešenje ukoliko visine otvora ne dozvoljavaju da se stavi unutrašnja kutija. Ova kutija je aluminijumska punjena lamelicama sa poliuretanom. Montaža ove kutije podrazumeva montažu na gornju liniju štoka a automat za povlačenje se montira bušenjem rupe kroz bočni štok.

Ova vrsta roletne se montira i na već postojeće prozore. Visina ove kutije je cca 17 cm te se kad je prozor zatvoren kroz staklo ona vidi u visini od oko 5 cm. U svakom slučaju postoji izbor tako da se možete odlučiti za neku od ove dve vrste roletni.PVC stolarija

MR PVC SISTEM D.O.O. sa ponosom nudi 4 različita sistema PVC prozora vrhunskog kvaliteta od kojih će jedan sigurno naći put do vašeg doma, čuvati toplinu i ukrašavati ga istom belinom i sjajem dugo godina.


Naši partneri